Görbe Márk: Istenek és mitológiai alakok Budapest házdíszeiben folytatása: BUDAPEST MiTIKUS LÉNYEI, ROKONAIK, BARÁTAIK ÉS ÜZLETFELEIK
2021. 05. 18. 18:00 - 2021. 05. 18. 19:30

Görbe Márk: Istenek és mitológiai alakok Budapest házdíszeiben folytatása: BUDAPEST MiTIKUS LÉNYEI, ROKONAIK, BARÁTAIK ÉS ÜZLETFELEIK előadás

Görbe Márk ismét ellátogat a MIe tagjai közé. Ezúttal még az online térben hallgathatjuk érdekfeszítő előadást.

A szörnyek ármádiáját felvonultató vetített képes előadás mintegy folytatását képezi a múltkori homlokzatszimbolikáról szólónak, melyen főként a görög-római istenek világát ismerhettük meg.

Ezúttal a fővárosunk közterületeit és épületeit díszítő számtalan mitikus lény kerül terítékre: azok a griffek, kimérák és sárkányok, melyek ott ágaskodnak a homlokzatokon, a Parlamentünket vigyázó majomkutyák és az Operaházat őrző szfinxeink.
Budapesten bizony még kígyóhajú női félistenek is riogatják a békés honpolgárokat és egész oroszlánfalkákat fedezhetünk fel az utcákon. Mire utalnak, mit jelképezhetnek ezek a különleges - sokszor a görög-római mitológiából jól ismert – állatok, milyen vérfagyasztó történetek lapulnak egy-egy ártatlannak tűnő mitologikus lény múltjában. Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Budapest közterületein, épületeinek homlokzatán, illetve belsejében található művészeti díszítőmunkákról szóló előadáson.


MIe-tag - Kiválasztom
Nem MIe-tag 2000 Ft Kiválasztom
0 szabad hely maradt