A Schiffer-villa - Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum - látogatás tárlatvezetéssel
2024. 06. 16. 11:00 - 2024. 06. 16. 12:30

A Schiffer-villa - Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum - látogatás tárlatvezetéssel múzeum látogatás

Szervezés alatt

A késő-szecessziós stílusú Schiffer-villa 1910-1912 között épült Vágó József tervei alapján, aki korának egyik legjelentősebb építésze volt.
A villát Schiffer Miksa vasútmérnök, gazdag vállalkozó és mecénás építtette családjának, melyet 1945-ig lakott a család.
A ház több pontján visszaköszön a magyar szecesszió jellegzetes anyaga, a Zsolnay-kerámia. A ház belső tereinek kialakításával, díszítésével Vágó a magyar avantgarde képzőművészet legkiválóbb alkotóit bízta meg, így jött létre egy tökéletes egységes alkotás.
Ma az épület a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum állandó és időszaki kiállításainak, programjainak ad otthont, melyet Dvorszky Anikó tárlatvezetésével ismerhetjük meg.

A Program csak idegenvezetőknek, MIE tagoknak szól és ingyenes, amely regisztrációhoz kötött. A bejáráson való részvétel csak a visszaigazoló email bemutatása esetén lehetséges!

Időpont: 2024.
Kezdés:11.00 óra
Időtartam: 1,5 óra

Lemondást kizárólag írásban fogadunk el az oktatas@miguides.com email-címen legkésőbb a programot megelőző harmadik munkanap déli 12 óráig.

A programon hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy részt vesz a programon, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.


MIe-tag - Kiválasztom
0 szabad hely maradt